Tervetuloa sivustolle Rescue.fi 24.06.2024 kello 03:09

Rescue.fi

Selvitys haja-asutusalueiden turvallisuuspalveluista


Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Työryhmä: Turvallisuuspalvelut varmistettava harvaan asutuilla alueilla 10.10.2006 09:32 Työryhmän raportissa painotetaan viranomaisten yhteistyön kehittamistä ja vapaaehtoissektorin sekä järjestöjen ottamista mukaan turvallisuupalvelujen tuottamiseen. Harvaan asuttujen alueiden turvallisuuspalvelut on tulevaisuudessa järjestettävä vastaamaan etenkin ikääntyvän väestön tarpeita. Tähän päästään asiaa pohtineen työryhmän mielestä muun muassa parantamalla asumisen turvallisuutta sekä ottamalla käyttöön uutta tekniikkaa. Sisäministeriön asettaman työryhmän raportissa selvitellään etenkin poliisin, pelastustoimen ja rajavartiolaitoksen palveluja sekä sosiaali- ja terveys- sekä liikennepalveluja niiltä osin kun niillä on yhtymäkohtia muihin turvallisuuspalveluihin. Raportissa painotetaan viranomaisten yhteistyön kehittämistä sekä vapaaehtoissektorin ja järjestöjen ottamista mukaan turvallisuuspalvelujen tuottamiseen. Harvaan asuttujen alueiden turvallisuuspalveluja pohtinut työryhmä luovutti raporttinsa tänään sisäministeri Kari Rajamäelle.
Tämmöiset ovat saaneet aikaiseksi,Rajamäellä on kiire viikko,kun täytyy antaa pari lausuntoa, lukea raportit, ja hommata kavereille duunipaikka. Täälläkin on saatu vapaaehtoissektori mukaan selvityksiin, kuinkahan monelta vapaaehtoistyön tekijältä asiaa on selvitetty, jo aiemmin todetut resurssit kun alkaa olla juuri tuolla haja-asutusalueella suhteellisen vähissä.
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

Korson Jeesus

Forum User
Moderator
Registered: 04/26/04
Posts: 1852
Hienoa että työryhmä sai rapsan tehtyä. Siihen työryhmän saavutukset sitten varmaan jäävätkin.
Palomiesten asenne johtohenkilöstöä kohtaan on usein halveksiva ja johdosta pyritään pysymään erossa. - Teija Mankkinen
 Quote

Status: offline

kippari

Forum User
Säädösvalmisteluavustaja
Registered: 09/26/05
Posts: 172
"Raportissa painotetaan viranomaisten yhteistyön kehittämistä sekä vapaaehtoissektorin ja järjestöjen ottamista mukaan turvallisuuspalvelujen tuottamiseen." On se taas niin saatanan virkamiesvetoista. Onko todellakin niin ettei demarisuomessa osata,haluta,voida tehdä mitään ilman demarivirkamiehiä, ainoa "muu" mahdollisuus on yhdistysten ja muiden vapaaehtoisten vetäminen mukaan kuvioon. Prkle kun on olemassa ammattiosaajia myös yksityisen sektorin puolella. SAK/Demarijohtoinen yhteiskunta kun ei vaan voi ottaa yksityistä sektoria edes huomioon kun silloinhan häviävät myös "suojatyöpaikat" rupeltavilta pellejuopoilta. Olisikohan kenelläkään saatavilla tilastotietoa kuinka monta "projektipäällikön" virkaa valtiolta/kunnilta löytyy ja mitä ne projektit oikeasti ovat ja miten paljon verorahaa niihin palaa vuosittain.
Rapulan parantaminen ryypyllä on lähes yhtä tarkkaa puuhaa kuin ripulin parantamien pieremällä!
 Quote

Status: offline

Korson Jeesus

Forum User
Moderator
Registered: 04/26/04
Posts: 1852
Tässä ovat "konkreettiset toimet" tilanteen parantamiseksi. Mitäs sitten selvitysmiehen jälkeen? Komitea?
Palomiesten asenne johtohenkilöstöä kohtaan on usein halveksiva ja johdosta pyritään pysymään erossa. - Teija Mankkinen
 Quote

Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Rajamäki haluaa selvitysmiehen ratkomaan pelastustoimen kuljetuksia Julkaistu: 14:56 Rajamäki haluaa selvitysmiehen ratkomaan pelastustoimen kuljetuksia Kari Rajamäki Sisäministeri Kari Rajamäki (sd) harkitsee selvitysmiehen asettamista sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen kuljetusten uudelleenjärjestämiseksi. Asian valmisteluun kutsutaan sosiaali- ja terveysministeriö sekä muut tarpeelliset viranomaistahot. Rajamäen mukaan väestön ikääntymisen ja voimakkaan muuttoliikkeen seurauksena väestön turvallisuus on uhattuna käytännön arjen tasolla. Missä viipyvät apujoukot harvaanasutulla alueella, kun ihmiset kaatuilevat kotona, liukastelevat ulkona, saavat sairauskohtauksen, joutuvat tulipaloon tai tapahtuu suuronnettomuus. Rajamäen mukaan tarvitaan kokonaislogistinen selvitys koko maan alueella. Kyse on hallitusohjelmaan kuuluvan sisäisen turvallisuuden toteuttamisesta. Hätä- ja onnettomuuskuljetuksiin kuuluvan selvitysmiehen tulisi esittää näkemyksiä pelastushelikoptereista, sairaankuljetuksista sekä ensiavun että muiden potilaiden siirtämiseen hoitopaikasta toiseen siten, että toiminta olisi mahdollisimman tehokasta toiminnallisesti ja taloudellisesti. Rajamäki vastaanotti tiistaina Helsingissä kansliapäällikkö Ritva Viljasen johtaman työryhmän raportin harvaan asuttujen alueiden turvallisuuspalveluista. Työryhmä esittää laajaa yhteistyötä yli kunta- ja viranomaisrajojen. Myös vapaaehtoisia järjestöjä tarvitaan. Työryhmä kävi läpi poliisin, pelastustoimen ja rajavartiolaitoksen tehtävät sekä mietti sosiaali- ja terveystoimen sekä liikenteen suhdetta niihin. "Julkishallinolla ei ole harva-alueilla kilpailijaa. Usein rajavartiolaitos on ainoa jäljelle jäänyt viranomainen", Viljanen totesi. Työryhmän esitykset eivät lisää valtion kustannuksia. Ministeri Rajamäen mukaan tarvitaan yksi kaksi miljoonaa euroa valtakunnallisen sosiaalipäivystyksen järjestämiseksi.
Oli pakko lainata koko juttu. Tässä on koko ydin;
"Rajamäen mukaan tarvitaan kokonaislogistinen selvitys koko maan alueella"... Työryhmä esittää laajaa yhteistyötä yli kunta- ja viranomaisrajojen. Myös vapaaehtoisia järjestöjä tarvitaan.
Pelottavaa, kun selvitysmies saa taas töitä ratkoakseen logistisia ongelmia... No , saadaan ainakin valtionhallinnon selvitys siitä, miten monta päivystävää tölkkiä tarvitaan, nyt kun niitä, eikä myöskään vakinaisia ole valmiudessa yhtä ainutta, liekö on tämän jälkeenkään... Näin tulemmekin uuteen valtakunnalliseen palvelutasokartoitukseen,jonka perusteella koko valtakunnalliinen toiminta kilpailutetaan; Selvitysmies,kuka se sitten onkin ( ehkä jopa minä...) saa vapaasti lainata. DHL,TNT ,Suomen Posti ,Matkahuolto ja muut voi jättää nyt tarjouksia pelastustoimesta ja saku-keikoista, 24 tunnissa tulee koko maahan jo mistä vaan maailmalta mitä tahansa kalustoa, joten siitä vaan koko Suomen sairaankuljetus,pelastustoimi ja muut sos./terv.kuljetukset kilpailutukseen. Palvelujen kilpailutuksessa otetaan huomioon seuraavat eri palvelutasot: 1."Jako Klo 9 " Potilas tuodaan seuraavaan aamuun klo 9 mennessä mistä tahansa minne tahansa, voidaan soveltaa myös pikkujouluaikana tilataksitilauksissa. Pelastustoimessa kaikki keikat on hoidettu aina seuraavaan aamuun klo 9 mennessä. 2."Ovelle klo 14" kattaa muut normaalitason tehtävät, siirrot, ja palokeikat joita hoidetaan kuluvan työpäivän aikana klo 14 mennessä. 3."Peruspaketti" Nämä tehtävät hoidetaan kuluvan työpäivän aikana klo 16 mennessä 4."2-luokan jako, toimitetaan seuraavana aukiolopäivänä" ei-kiireelliset tilauskyydit, tarkistus/varmistus/automaatit yms bullshit,joita tehtävistä on paikka paikoin yli puolet kaikesta. Saamme siis valtakunnallisesti vertailukelpoiset palvelut kaikille samantasoisina, ja aina varmasti perillä. Kuljetusta ja sen etenemistä voit seurata netistä rahtikirjan palvelukoodilla ,jonka saa kuljetuksen alkaessa. Näin voidaan varmistaa palvelun toteutuminen ja palvelun laadun taso jatkuvasti. Terveisin Darth Vader Warehouse manager /Star War Logistics
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

All times are UTC. The time is now 03:09 AM.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Anonymous users can post
  •  Full HTML Allowed
  •  Censored Content