Tervetuloa sivustolle Rescue.fi 13.04.2024 kello 00:28

Rescue.fi

Vuosi vaihtuu / Joulu ja Uusi Vuosi poikkeusoloissa


Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Vaikka joulu ei ole kunnolla ohi, on syytä muistuttaa,että viikon päästä samaan aikaan viritellään jo raketteja asemiin ympäri maata. Lisäksi tänä viikonloppuna joulun kynttilät palavat täysin lumettomissa maisemissa suuressa osassa maata. Tuleva vuoden vaihde ja joulun aika on liki lumeton hyvinkin pitkälle koko maassa, ja sen takia riski vahinkoihin on taas erinomaisen suuri. Läheskään kaikki eivät malta käyttää ampumiseen tarkoitettuja rakettitelineitä, vaan tikkuja on todennäköisesti ojan penkoilla pystyssä miten sattuu, ja sen lähtösuunta voi olla aivan mikä tahansa.Kun siihen lisätäään tänäänkin maa-alueilla puhaltava yli 10 m/s tuuli, voi tulla jännät paikat,kun lanka alkaa palaa. Varsinainen tiedottava viranomaistaho on kiinnittänyt toistaiseksi riskiin huomioita perinteiseen tapaan, eli ei ollenkaan,mutta me olemmekin aina aikaamme edellä. Eli kun olette liikenteessä vuoden vaihteen tienoilla, koettakaa valita rakettien ampumispaikka avoimen maaston taktiikalla,niin että vahingon mahdollisuus olisi mahd.pieni,kun raketti kaatuu/poistuu väärään suuntaa lumettomaan maastoon. Ja palokuntalainen luonnollisesti on tarkkana muissakin asioissa,eli jos vaara uhkaa toisen puuhastellessa omaa "putkipostiaan", ja raketti on pystyssä lähettämistä varten vaikka 1,5 litran limsapullossa, voi asiasta ehkä ystävällisesti huomauttaa, ja todeta että tuki ei ehkä ole paras mahdollinen. Jouluroihut ulkosalla on syytä asettaa riittävän kauas rakennuksista, ja tukea tarvittaessa.Tuuli vie kuuman ja kipinöivän roihuastian helposti vaikka talon portaikon alle, tai johonkin muuhun syttyvään paikkaan, ja sitten pääsee palokunta taas kuokkimaan jonkun joulun viettoon. Sadekelillä kynttilöiden steariini/parafiinimassa roiskuu pahimmillaan useiden metrien päähän roihuastiasta. Kaikesta tästä huolimatta; Pysykää poissa tilastoista, ja viettäkää mukava joulun ja uuden vuoden aika missä ikinä liikuttekin. Omasta puolestani toivotan kaikille tutuille ja tuntemattomille rauhallista Joulua ja vuoden vaihteen aikaa, ja kiitos kuluneesta vuodesta . Kaikille näillä sivuilla vuoden aikana vierailleille, niin niille jota eivät niitä kuulemma lue kuin muillekin,olemme erityisen kiitollisia lukuisista antoisista keskustelutuokioista,joita olette tuottaneet kuluvan vuoden aikana. Hallitsemme luonnollisesti tilanteita myös juhlapyhien aikaan.
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

209

Forum User
Ministeri
Registered: 02/20/04
Posts: 1287
Osuit Dartti (taas) naulan kantaan. Hyvää ja rauhallista joulua myöskin omasta puolestani kaikille palstaa lukeville - ja niillekin jotka eivät lue.
Toimii kaljana, autona ja linnana - WARTBURG. Ajat mukavammin - elät leveämmin!
 Quote

Status: offline

Korson Jeesus

Forum User
Moderator
Registered: 04/26/04
Posts: 1852
Quote by: Darth+Vader

Läheskään kaikki eivät malta käyttää ampumiseen tarkoitettuja rakettitelineitä, vaan tikkuja on todennäköisesti ojan penkoilla pystyssä miten sattuu, ja sen lähtösuunta voi olla aivan mikä tahansa.

Toimintaohje: Redneck rocket launcher EDIT: Linkki korjattu.
Palomiesten asenne johtohenkilöstöä kohtaan on usein halveksiva ja johdosta pyritään pysymään erossa. - Teija Mankkinen
 Quote

Status: offline

Tiikeri Puinen

Forum User
Dirika
Registered: 05/14/05
Posts: 632
Location:Qsimaa
Quote by: *censored*n+Jeesus

Quote by: Darth+Vader

Läheskään kaikki eivät malta käyttää ampumiseen tarkoitettuja rakettitelineitä, vaan tikkuja on todennäköisesti ojan penkoilla pystyssä miten sattuu, ja sen lähtösuunta voi olla aivan mikä tahansa.

Toimintaohje: Redneck rocket launcher

Tässä pätkä kokonaisuudessaan: http://www.youtube.com/watch?v=h3TN4XRS-_M Joskus ihmetyttää tuo Jenkkien touhu (no joo pitäis varmaan sanoa että siinä kansassa ei enää mikään yllätä ) Kun näistä rakettien ampumisista on jos jonkilaista videoa netissä sun muissa "Hauskat kotivideot"-ohjelmissa. Sitä vaan että aina näyttää olevan kuumin kesä ja kuivaa maastoa joka puolella, mutta silti kaikenmaailman Kissanpieruja (Lontooksi näköjään Bottlerocket) ammutaan holtittomasti ja miten sattuu. Tosin iso maa ja isot toleranssit. Kyllä sielä maata riittää poltettavaksi ja sehän on yksi keino luonnon uudistumiseen
"Mutta mitä tekee Volvo-hanskat kirjahyllyssä...?"
 Quote

Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Vuodenvaihteen alustavaa ennustetta sunnuntai-illaksi; Helsinki +6 astetta, tuulta 9m/s, sadetta Lahti +4 astetta, tuulta 5m/s, sadekuuroja Pori +4 astetta, tuulta 8m/s, sadekuuroja Kuopio +2 astetta, tuulta 6m/s, sadekuuroja Vantaa +6 astetta, tuulta 9m/s, sadetta Kotka +4 astetta, tuulta 9m/s, sadetta Helsinki +5 astetta, tuulta 9m/s, sadetta Oulu +2 astetta, tuulta 5m/s, sadekuuroja Illalla ja yöllä hiukan selkeämpää,mutta lämpötila on koko maassa plussan puolella. Ei mitään kovin kummoisia rakettikelejä.
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

All times are UTC. The time is now 12:28 AM.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Anonymous users can post
  •  Full HTML Allowed
  •  Censored Content