Tervetuloa sivustolle Rescue.fi 02.03.2024 kello 08:01

Rescue.fi

Vapaata kilpailua paloasemaurakasta


Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Radio Itä-Uudenmaan uutiset Porvoo voitti kiistan paloaseman urakasta Porvoolaisyritys on hävinnyt oikeuskiistan paloaseman urakasta. Korkein hallinto-oikeus katsoo, että Porvoon kaupunki sai sulkea yrityksen pois paloaseman urakkakilpailusta. KHO:n mielestä kaupungilla oli perusteltu syy varmistua yritysten kyvyistä hoitaa suuri rakennustyö kiireellisesti. Kaupunki sulki Bestgoods Finland Oy:n pois kilpailusta liian pienen liikevaihdon perusteella. Tarjouskilpailu keskuspaloaseman urakasta käytiin 3 vuotta sitten. Porvoolaisyritys vaati kaupungilta yli 370 000 euron hyvitysmaksua.
http://lotta.yle.fi/rswebpvo.nsf/sivut/uutiset-langaton?opendocument&pageid=Content58768 Mielenkiintoinen päätös sinänsä, kun olet pieni,niin pieneksi jäät, ja kasvua on turha havitella. Ottamatta kantaa olisiko kyseisellä yrityksellä ollut resursseja tehdä urakka vai ei, on tuo sinänsä merkittävä linjanveto. Isot voivat tehdä vielä isompia tarjouksia, ja kasvaa, ja pienemmät firmat ovat auttamatta ulkona, vaikka rahkeet kasvuun olisivat olemassa. Samantyyppisiä vetoja on tiettävästi palokaluston kilpailutuksissa juuri nyt menossa, ainakin yhden erittäin suuren hankinnan kohdalla pyydettiin kalustotarjouspyyntöjen mukana ko.kaupungin kotisivuilla samanlaista selvitystä tarjouksen jättäjästä eli toimintareferenssejä. Ihan järkevää toisaalta,mutta se pudottaa myös jotkut todelliset pienemmätkin toimittajat pois, jos hylkäyksen perusteena on "liian pieni firma". Näin laitokseen voi kotiutua taas tavaraa,jota ei muuten olisi ostettu missään tapauksessa,mutta kun sopimustoimittaja on valittu "isojen joukosta", ei muutakaan voi hankkia. Paitsi tietysti itse käteisellä,niin kuin me...
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

Tiikeri Puinen

Forum User
Dirika
Registered: 05/14/05
Posts: 632
Location:Qsimaa
Quote by: Darth+Vader

Ihan järkevää toisaalta,mutta se pudottaa myös jotkut todelliset pienemmätkin toimittajat pois, jos hylkäyksen perusteena on "liian pieni firma".

Mitäköhän EU:n herrat ovat tällaisesta mieltä
"Mutta mitä tekee Volvo-hanskat kirjahyllyssä...?"
 Quote

Status: offline

kuli

Forum User
Säädösvalmisteluavustaja
Registered: 07/31/05
Posts: 232
Quote by: Tiikeri+Puinen

Quote by: Darth+Vader

Ihan järkevää toisaalta,mutta se pudottaa myös jotkut todelliset pienemmätkin toimittajat pois, jos hylkäyksen perusteena on "liian pieni firma".

Mitäköhän EU:n herrat ovat tällaisesta mieltä

Hankintadirektiivin 44 artiklan mukaan noin voi toimia. Tai oikeastaan pitää. Hankintayksikön kannattaa olla tarkkana siinä, miten määrittelee kelvolliset tarjoajat - varsinkin jos tiedetään, että jotakin hyvää kamaa on saatavana joltakin pieneltä toimijalta. Lainaisin tähän direktiiviä, jos eu:n nettisivut suostuisivat toimimaan, mutta ilmeisesti hekin ovat saaneet kilpailutuksen seurauksena kelvottoman palveluntuottajan. Alla pätkä perusteluista hallituksen esityksestä uudeksi hankintalaiksi. Tekemisen puutetta potevat voivat lukea iltasaduksi koko epistolan oheisen linkin takaa. http://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/2006/20060050.pdf
8 luku Ehdokkaiden ja tarjoajien valinta sekä tarjouksen valinta 52 §. Ehdokkaiden ja tarjoajien soveltuvuuden arviointi. Pykälässä säädettäisiin yleisesti hankintamenettelyn vaiheittaisuuteen liittyvän periaatteen mukaisesti ehdokkaiden ja tarjoajien soveltuvuuden arvioinnista. Pykälä on uusi ja se vastaa hankintadirektiivin 44 artiklan 1 kohtaa. Voimassa olevassa hankintalaissa velvoite on ilmaistu epäsuorasti. Pykälän mukaan ehdokkaiden ja tarjoajien soveltuvuuden arviointi tulisi tehdä ennen tarjousten vertailua. Siten hankintayksikön olisi ennen tarjousvertailuun ryhtymistä harkittava, tuleeko ehdokas tai tarjoaja sulkea tarjouskilpailusta luvussa säädettyjen poissulkemisperusteiden vuoksi, arvioida täyttävätkö ehdokkaat ja tarjoajat asetetut taloudelliseen ja rahoitukselliseen tilanteeseen sekä tekniseen ja ammatilliseen pätevyyteen liittyvät, tarjouspyynnössä esitetyt vähimmäisvaatimukset sekä suorittaa rajoitetussa menettelyssä, neuvottelumenettelyssä sekä kilpailullisessa neuvottelumenettelyssä tarjouskilpailuun mukaan otettavien tarjoajien valinta.
 Quote

All times are UTC. The time is now 08:01 AM.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Anonymous users can post
  •  Full HTML Allowed
  •  Censored Content