Tervetuloa sivustolle Rescue.fi 05.12.2023 kello 21:44

Rescue.fi

Palomies-sairaankuljettaja on vaarallisin ammatti kunnissa


Status: offline

Korson Jeesus

Forum User
Moderator
Registered: 04/26/04
Posts: 1852
Palomies-sairaankuljettaja on vaarallisin ammatti kunnissa Väkivalta kuten lyöminen ja potkiminen sekä väkivallalla, jopa aseilla uhkailu on lisääntynyt kuntien työpaikoilla 2000-luvulla, kertoo Työterveyslaitoksen tutkimus. Eniten uhkailusta kärsitään sosiaali- ja terveysalan töissä mutta myös opetusalalla. Joka sadatta kuntatyöntekijää uhattiin työtehtävissä aseella viime vuonna. Vaarallisin ammatti on kuitenkin palomies-sairaankuljettajilla, joista lähes kahdeksaa prosenttia uhattiin aseella.
HS Pari poimintaa Hesarin keskustelupalstalta:
Ihmetellä täytyy, miksi palomiehet jotka tekevät korkeimmalla työmoraalilla työtään kuin yksikään muu ammattiryhmä, eivät ole vaatineet itselleen työnsä mukaista korvausta. Eikä kukaan ole heille sitä ehdottanutkaan. Minä ehdotan: lisää palkkaa kolmasosa - ainakin. Ja eläke-ikä sellaiseksi kuin he itse tuntevat oikeaksi. Sillä he tuntevat. Olen palomiesten krooninen ihailija.
Jutussa puhuttiin kokoajan ensihoidosta ja siihen líittyvästä väkivallasta, kuinka ammattiryhmänä palomies joutuu isompaan riskiin, kuin terveydenhuollon ammattihenkilö joka työskentelee sairaankuljetuksessa 24/7, eli koko ajan? - palomiehet usein päivystävät myös pelastustoimen puolella (osa jopa pelkästään näin) ja kuten tiedetään siellä yksilöä kohti tulee harvoin todellisia riskitehtäviä - (keikkamäärä pelastustoimella alle 10% sairaankuljetukseen verrattuna)

Palomiesten asenne johtohenkilöstöä kohtaan on usein halveksiva ja johdosta pyritään pysymään erossa. - Teija Mankkinen
 Quote

Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Niin,hiukan on puurot ja vellit menneet nimikkeissä sekaisin noissa jutuissa ja vastineissa, sairaankuljetuksessa kun on meilläkin työvuorossa tänään parina pelastajatutkinnon suorittanut palomies-sairaankuljettaja ja terveydenhuollon ammattihenkilö eli lähihoitaja, ja kyllä se uhkailu varmaan kohdistuu molempiin samalla lailla,jos sellaista tulee. Perusajatus jutussa sinänsä on varmasti oikea, eli sairaankuljettajapari on yleensä se joka kokee tiukkoja paikkoja eniten, pari kun on kahdestaan liikkeellä, ja ammattitaito on varmasti kova sana,kun neuvotellaan muutaman humalaisen kanssa kerrostaloyksiössä siitä kuka on lopulta avun tarpeessa ja kuka ei. Se ketkä juuri silloin ovat vuorossa, terveydenhoitoalan ihmiset vai pelastajatutkinnon suorittaneet , ei varmasti kiinnosta uhkauksien esittäjää Eli tutkimus on nimennyt yhden yksittäisen tehtävälajin vaaralliseksi,joka kuuluu pelastajan työtehtäviin,mutta samalla sama uhka toki kohdistuu myös laajalle joukolle yksityisiä sairaankuljetusyrityksiä ,joissa työskentelee suuri joukko muitakin kuin palomies-sairaankuljettajia. Tuolla nimikkeellä muuten ei enää valmistu ketään Pelastusopistosta Kuopiosta, vaan kurssin nimi on Pelastajakurssi.
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

Korson Jeesus

Forum User
Moderator
Registered: 04/26/04
Posts: 1852
Quote by: Darth+Vader

Tuolla nimikkeellä muuten ei enää valmistu ketään Pelastusopistosta Kuopiosta, vaan kurssin nimi on Pelastajakurssi.

Aika monessa laitoksessa virkanimike taitaa kuitenkin olla edelleen palomies tai palomies-sairaankuljettaja.
Palomiesten asenne johtohenkilöstöä kohtaan on usein halveksiva ja johdosta pyritään pysymään erossa. - Teija Mankkinen
 Quote

All times are UTC. The time is now 09:44 PM.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Anonymous users can post
  •  Full HTML Allowed
  •  Censored Content