Tervetuloa sivustolle Rescue.fi 05.12.2023 kello 21:59

Rescue.fi

HS: Selvitys - Sairaankuljetus sairaanhoitopiireille


Status: offline

SilentSoul

Forum User
Säädösvalmisteluavustaja
Registered: 02/15/06
Posts: 238
Location:Valley of the damned..
Linkki
Selvitys: Sairaankuljetus sairaanhoitopiireille Julkaistu: 13:50 stt PEKKA SAKKI / LK Selvityksessä ehdotetaan, että sairaankuljetukset olisivat jatkossa sairaanhoitopiirien vastuulla. Ensihoito ja sairaankuljetuksen käytännön järjestäminen ehdotetaan siirrettäväksi kunnilta sairaanhoitopiireille. Niillä olisi myös kokonaisvastuu ensihoidosta. Selvityshenkilö Markku Kuisman mukaan julkinen sektori vastaisi ensihoidosta ja sairaankuljetuksesta ja yksityisiltä yrityksiltä hankittaisiin potilaiden siirrot hoitolaitosten välillä. Ensihoidon ja sairaankuljetuksen rooleja selkiytettäisiin siten, että sairaanhoitopiiri ohjaa ja valvoo, kunta laatii palvelutasopäätöksen ja pelastuslaitokset tuottavat palvelun. Ensihoidon vastuulääkärit ja asiantuntijat keskitettäisiin sairaanhoitopiirien ensihoitokeskuksiin. Kuisma luovutti selvityksensä peruspalveluministeri Liisa Hyssälälle (kesk) tiistaina. Kuisma teki selvityksensä ensihoitojärjestelmän kehittämisestä sosiaali- ja terveysministeriön pyynnöstä.
Sanokaapa idiootille... Onko lause "Selvityshenkilö Markku Kuisman mukaan julkinen sektori vastaisi ensihoidosta ja sairaankuljetuksesta ja yksityisiltä yrityksiltä hankittaisiin potilaiden siirrot hoitolaitosten välillä" yksi yhteen nykytilanteen kanssa asiayhteydestä poistettuna, ainakin suurimmilta osin?
~Regional democratic dictatorship since 1987~
 Quote

Status: offline

kuli

Forum User
Säädösvalmisteluavustaja
Registered: 07/31/05
Posts: 232
Tuntematta selvityksen koko sisältöä, niin ainakin yksi suuri ero nykyiseen on: Tuottamisvastuun siirtäminen kuntatasolta sairaanhoitopiireille. Nykyisellään esimerkiksi Keravan ja Järvenpään välillä (keskustojen välinen etäisyys alle 10 km) on ensihoidon toimintaedellytyksissä niin paljon eroa, että on vaikea kuvitella niiden sijaitsevan samassa valtiossa. Eikä Järvenpääkään taida ihan kaikessa olla aivan huipputasoa...
 Quote

Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Selvityshenkilö Markku Kuisman mukaan julkinen sektori vastaisi ensihoidosta ja sairaankuljetuksesta ja yksityisiltä yrityksiltä hankittaisiin potilaiden siirrot hoitolaitosten välillä. Ensihoidon ja sairaankuljetuksen rooleja selkiytettäisiin siten, että sairaanhoitopiiri ohjaa ja valvoo, kunta laatii palvelutasopäätöksen ja pelastuslaitokset tuottavat palvelun. Ensihoidon vastuulääkärit ja asiantuntijat keskitettäisiin sairaanhoitopiirien ensihoitokeskuksiin.
Tulee tuosta ymmärtääkseni aika iso potti lisää pelastuslaitoksille joillakin alueilla,jos sanatarkasti toteutetaan,yksityiset kun hoitavat kiireellisiä kuljetuksia isossa osassa maata,kun lähdetään pois ruuhka-Suomesta.
Sanokaapa idiootille... Onko lause "Selvityshenkilö Markku Kuisman mukaan julkinen sektori vastaisi ensihoidosta ja sairaankuljetuksesta ja yksityisiltä yrityksiltä hankittaisiin potilaiden siirrot hoitolaitosten välillä" yksi yhteen nykytilanteen kanssa asiayhteydestä poistettuna, ainakin suurimmilta osin?
Juu, kuten edellä mainitsin, niin et ole kyllä kaukana totuudesta, mutta tilanne vaihtelee ympäri maata, ja joillain yksityisillä on varmaan sanansa sanottavana ,heillä on kuitenkin vastuu monen kunnan ensisijaisena palvelun tuottajana kaikissa oloissa, ja esimerkiksi Päijät-Hämeessä on sairaankuljetus vaihtunut Hollolan ja lähialueiden palveluntuottajan osalta pelastuslaitokselta yksityiselle sairaankuljetusyrittäjälle tarjouskilpailun myötä, muutama Keski-Uusimaan kunta on juuri sanonut irti sairaankuljetussopimukset ja kilpailuttaa ne tänä vuonna jne., tämä vain esimerkkinä jonka lähihistorista kaivoin, muitakin löytyy. Tuo tulkinta ja lausunto tulee taatusti aiheuttamaan jännitteitä, Helsinki on varmasti riemuissaan, koska se on pontevasti torjunut jo vuosia uudet sairaankuljetusyritysten toimiluvat alueellaan. Joillain pelastuslaitoksilla joilla ei ole sairaankuljetusta, tuo varmasti aiheuttaa ylimääräistä kutinaa.Tälläinen on muistaakseni esim.Etelä-Pohjanmaa, eikä Jokilaaksoissakaan kovin monessa kunnassa taida pelastuslaitoksen sairaankuljettajaa olla,korjatkaa jos olen väärässä. Isot juuri alalle pyrkimässä olevat yksityiset,kuten J.Nurminen,joka teki alan yrityskauppoja, miettii varmaan mitä tuo käytännössä merkitsee.
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

ELS/GEOFIS

Forum User
Säädösvalmisteluavustaja
Registered: 08/14/05
Posts: 202
Quote by: Darth+Vader

Isot juuri alalle pyrkimässä olevat yksityiset,kuten J.Nurminen,joka teki alan yrityskauppoja, miettii varmaan mitä tuo käytännössä merkitsee.

Logistiikkayhtiö John Nurminen on huhtikuun alussa laajentunut lisää omistamansa HES:sin kautta, asiasta oli tiedoitettu ilmeisesti Kauppalehdessä tms. Mukana tuli ensimmäinen koko toimialueesta (useampi kunta) vastaavan yrityksen enemmistön ostaminen, sekä eräs siirtokuljetuksiin keskittynyt yritys. Lisää on hankinnassa, eli kova on laajentumistahti myös ensihoidon osalle. Pelkät siirtokuljetukset eivät tule olemaan J.N:n / HES:in juttu.
Saksalainen insinöörikään ei osaa aina ratkaista ELS-ongelmaa.
 Quote

All times are UTC. The time is now 09:59 PM.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Anonymous users can post
  •  Full HTML Allowed
  •  Censored Content