Tervetuloa sivustolle Rescue.fi 13.04.2024 kello 00:16

Rescue.fi

Lohjan VPK:issa huolta vapaapalokuntien jatkosta


Status: offline

Forum User
Hallitopäällikkö
Registered: 03/21/07
Posts: 13
LOHJA | Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen ja alueen vapaapalokuntien väliseksi uudeksi sammutussopimukseksi maaliskuussa tehty ehdotus ei kelpaa tässä vaiheessa Lohjan sopimuspalokunnille. – Maksuperusteissa VPK:iden korvauksia on karsittu niin radikaalisti, että mikään Lohjan alueen sopimuspalokunta ei hyväksynyt korvauksia ja siten sopimusta, Lohjan Palokunta ry:n puheenjohtaja Erpo Ojamo kertoo. Erpo Ojamon mukaan esimerkiksi Lohjan Palokunta ry:n osalta korvaus putoaisi 60 prosenttia nykyiseen verrattuna. – Emme pystyisi maksamaan enää miesten palkkoja. Sopimuspalokunnilla ja Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen johtajalla Veli-Pekka Ihamäellä oli keskiviikkona tapaaminen, jossa käytiin läpi sopimustilannetta. Neuvotteluja pelastuslaitoksen ja VPK:iden välillä aiotaan yhä jatkaa. Erpo Ojamo korostaa, että VPK:iden väelle on asetettu samat vaatimukset kuin vakinaisen henkilöstölle, mutta työ pitäisi nyt tehdä ilmaiseksi. – Yritimme sanoa, että tällä sopimuksella emme saa miehiä hälytyksiin. Pelastusjohtajan kanta oli, että tämä on meidän harrastuksemme eikä siitä harrastuksesta kuulu maksaa palkkaa, vain nimellistä korvausta. Lohjan Palokunta ry:n vetäjä pelkää, että tilanne voi johtaa pahimmillaan joidenkin sopimuspalokuntien lakkauttamisiin. – Pahaa pelkään, että näin voi käydä, jos lisää rahaa ei saada. Pelastusjohtaja itse väläytti, että tarvitaanko edes kaikkia sopimuspalokuntia. Veli-Pekka Ihamäki itse toivoo, että sammutussopimukset pelastuslaitoksen ja sopimuspalokuntien välille saadaan tehtyä. – Mutta se ei ole pelastusjohtajan päätettävissä, mitä VPK tulevaisuudellaan tekee. Se on itsenäistä harrastustoimintaa, mutta ei tässä yhtäkään VPK:ta tappamassa olla. Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen alueella toimivien vapaapalokuntien sammutussopimuksia on jatkettu siirtosopimuksina vielä täksi vuodeksi. Parhaillaan uusia sammutussopimuksia valmistelee virkamiestyöryhmä.
 Quote

Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Emme pystyisi maksamaan enää miesten palkkoja. Yritimme sanoa, että tällä sopimuksella emme saa miehiä hälytyksiin. Pelastusjohtajan kanta oli, että tämä on meidän harrastuksemme eikä siitä harrastuksesta kuulu maksaa palkkaa, vain nimellistä korvausta.
Eikö pikku hiljaa porukka ala jo oppia... Ihamäki on jo useasti sanonut , että normaalioloissa ei vpkoita tietyillä alueilla tarvita niin paljon kuin nyt, ja tuolla myös tunnutaan nyt unohtavan että laitos maksaa Länsi-Uudellamaalla palokunnille kaiken kaluston, varusteet yms , maksaa kohtuullisen korvauksen palokuntien omista tiloista,jne.,eli sen lauluja laulat kenen leipää syöt. Länsi-Uudellamaalla vpkoille jaossa oleva summa on yli kaksinkertainen esimerkiksi Keski-Uusimaahan verrattuna, ja palokuntia on vain muutama enemmän.Ja kun vielä Keski-Uudellamaalla palokunnat esim tuosta omasta summasta ostavat itse kaikki varusteet, pitäisi läntisen alueen olla kohtuullisen tyytyväinen olohinsa. Jos palokunta vaatii tuollaisia summia, ei perusteena valitettavasti voi olla "miehet ei enää viitsi tulla", silloin kysymys kuuluu miksi vapaapalokuntaan ylipäätään kuuluu, jos sitä tekee vain rahasta. Vaikka palokuntia ei ollakaan välttämättä "tappamassa", ei mikään velvoita alpea tekemään kaikkien kanssa sopimusta samalla rahalla kuin ennen, ja toisaalta on vakavan itsetutkiskelun paikka,jos alpe toteaa että palokunta ei ole nykyisen "hintansa väärtti".
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

209

Forum User
Ministeri
Registered: 02/20/04
Posts: 1287
"Ei pysty maksamaan palkkoja..." Kuulostaa kovin tutulta myös KUSimaan pohjoisosien valtaapitävien kommentteina.
Toimii kaljana, autona ja linnana - WARTBURG. Ajat mukavammin - elät leveämmin!
 Quote

Status: offline

Korson Jeesus

Forum User
Moderator
Registered: 04/26/04
Posts: 1852
Quote by: 209

"Ei pysty maksamaan palkkoja..." Kuulostaa kovin tutulta myös KUSimaan pohjoisosien valtaapitävien kommentteina.

Erona, että KUSimaalla ovat vapaaehtoisia palokuntia.
Palomiesten asenne johtohenkilöstöä kohtaan on usein halveksiva ja johdosta pyritään pysymään erossa. - Teija Mankkinen
 Quote

Status: offline

Ron

Forum User
Hallitopäällikkö
Registered: 09/07/05
Posts: 50
Location:Pirkanmaa..
Kuvitteellinen tilanne: Naapurin rouva pyytää minua vaihtamaan palaneen lampun. Suostun koska olen auttavainen ja reipas kaveri eikä parempaakaan tekemistä sillä hetkellä ole. Myöhemmin rouva pyytää vaihtamaan palaneen sulakkeen. Lähikaupassa toinen naapurissa asuva leskirouva kuulee että olen käynyt vaihtamassa lamppua ja sulaketta. Hänkin päättää pyytää apuani palaneen lampun vaihdossa. Jossain vaiheessa kun olen käynyt vaihtamassa sulakkeita ja lamppuja, eräs rouva antaa 5 euroa vaivanpalkaksi. Tietty kohteliaasti yritän kieltäytyä mutta kovan tyrkytyksen jälkeen suostun sujauttamaan vitosen taskuuni. Myöhemmin toinen rouva antaa lampun vaihdosta kympin. Alan tottua siihen että kun pari kertaa kuussa käyn auttamassa ja saan siitä vielä rahaakin. Eräällä kerralla leskirouva antaa lähtiessäni vitosen, luonnollisestihan asia pistää kismityttään kun korvaus onkin yhtäkkiä pudonnut 50%. Kun tulee kerta että en lähtiessäni saa kuin sanallista kiitosta, päätän lopettaa moisen auttamisen siihen. Vaikkakin alunperin lähdin vaihtamaan palanutta lamppua vain auttamisen halusta, jossain vaiheessa homma muuttui sivutyöksi ja kun sivutyön palkan maksu loppui niin samalla katosi myös se alkuperäinen auttamisen halukin. Tuo raha on kyllä yks maailman ihmeellisimmistä asioista.
Sotiminen rauhan puolesta on kuin naiminen siveyden puolesta.. siis t
 Quote

All times are UTC. The time is now 12:16 AM.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Anonymous users can post
  •  Full HTML Allowed
  •  Censored Content