Tervetuloa sivustolle Rescue.fi 13.06.2024 kello 23:42

Rescue.fi

1,33% veronkorotuksella ilmaista viinaa kaikille?


Status: offline

Korson Jeesus

Forum User
Moderator
Registered: 04/26/04
Posts: 1852
Iltalehden lainaama Kauppalehti kertoo seuraavaa:
Seurakuntien yhteinen nettotulos nousi viime vuonna 92 miljoonaan euroon. Kasvua oli edellisvuoteen verrattuna 30 000 miljoonaa. Kirkon kokonaistulos oli 107 miljoonaa euroa. Ylijäämää oli 45 miljoonaa euroa. Seurakunnilla on myös roimasti varallisuutta. Vuonna 2007 kirkon varallisuuden tasearvo oli noin kolme miljardia, josta likvidejä kassavaroja oli noin 800 miljoonaa. Tase ei mittaa kirkon omaisuuden käypiä arvoja, joten todellisuudessa omaisuus on todennäköisesti selvästi taselukuja suurempi. Kirkon liikevaihto muodostuu suurimmalta osin kirkollis- ja yhteisöveroista ja toimintatuotoista. Viime vuonna liikevaihto nousi reiluun miljardiin euroon, mikä on vastaava kuin esimerkiksi Alkolla. Liikevaihto kasvoi 6,1 prosenttia. Kirkko nousisi liikevaihdollaan helposti sadan suurimman yrityksen joukkoon. Kirkosta erosi vuonna 2007 reilut 37 000 jäsentä. Uusia jäseniä liittyi vajaat 11 000.
Voidaanko tästä vetää johtopäätös, että mikäli Alkon viinanmyynti rahoitettaisiin verovaroin, niin keskimääräisen kirkollisveron suuruisella veronkorotuksella, eli 1,33%:lla saataisiin rahoitettua ilmaiset viinat koko kansalle? Tietenkin Eduskunnassa kannattaisi myös miettiä kirkollisveron lakkauttamista ja kokonaisveroprosentin pitämistä entisellään, jolloin ennen kirkolle mennyt osuus voitaisiin sijoitaa kansalaisten alkoholinkäytön rahoittamiseen. Tämä nopeuttaisi todennäköisesti myös talouskasvua, kun ennen kaikki rahansa ryypänneet voisivatkin ostaa palveluja viinasta säästyvillä rahoillaan.
Palomiesten asenne johtohenkilöstöä kohtaan on usein halveksiva ja johdosta pyritään pysymään erossa. - Teija Mankkinen
 Quote

Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Terveisiä lakeuksilta... Laita Jyrkille tuo laskelma, siellä on juuri budjettineuvottelut parhaimmillaan. Sailas ei pystyisi parempaan laskelmaan, siinä on talousihmisille miettimistä. Tästä postia Jyrkille: http://www.eduskunta.fi/triphome/bin/hex5000.sh?hnro=571
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

kuli

Forum User
Säädösvalmisteluavustaja
Registered: 07/31/05
Posts: 232
Quote by: Korson+Jeesus Voidaanko tästä vetää johtopäätös, että mikäli Alkon viinanmyynti rahoitettaisiin verovaroin, niin keskimääräisen kirkollisveron suuruisella veronkorotuksella, eli 1,33%:lla saataisiin rahoitettua ilmaiset viinat koko kansalle? Tietenkin Eduskunnassa kannattaisi myös miettiä kirkollisveron lakkauttamista ja kokonaisveroprosentin pitämistä entisellään, jolloin ennen kirkolle mennyt osuus voitaisiin sijoitaa kansalaisten alkoholinkäytön rahoittamiseen. Tämä nopeuttaisi todennäköisesti myös talouskasvua, kun ennen kaikki rahansa ryypänneet voisivatkin ostaa palveluja viinasta säästyvillä rahoillaan. [/p]
Koskapa Alkon liikevaihdosta valmiste- ym. veroja, ei varsinaisen alkoholin kustantaminen olisi suurikaan menoerä. Menetettyä verokertymäähän ei jää kukaan kaipaamaan ja sen voi aina korvata vaikka kiristämällä polttoaineveroja. Tosin minä olen kyllä sitä mieltä, että maksan mieluummin nauttimastani alkoholista nykyistä enemmän, jos vastapainoksi esimerkiksi työn verotusta kevennetään. Olen melkolailla vakuuttunut siitä, että talouden piristysruiskeena toimii paremmin niiden ihmisten elämän helpottaminen, jotka aikovat olla elävien kirjoissa vielä muutaman vuoden päästä. Yhteiskunnan kustantamassa alkoholissa olisi vain yksi selkeä etu: Ne, jotka haluavat tappaa itsensä juomalla, voisivat tehdä sen nopeammin.
 Quote

All times are UTC. The time is now 11:42 PM.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Anonymous users can post
  •  Full HTML Allowed
  •  Censored Content