Tervetuloa sivustolle Rescue.fi 24.04.2024 kello 20:03

Rescue.fi

Hätäkeskukset yhteistyöhön


Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Tiedote kertoo: Hätäkeskuslaitos: Uudenmaan alueen hätäkeskusten yhteistyö tiivistyy 26.6.2006 Itä- ja Keski-Uudenmaan, Länsi-Uudenmaan sekä Helsingin hätäkeskukset tiivistävät yhteistyötään. Tähän mennessä yhteistyö on koskenut lähinnä hätäkeskusten raja-alueilla tapahtuvien hätäilmoitusten käsittelyä ja tehtävien välittämistä, mutta nyt kolmen keskuksen hätäkeskuspäivystäjät voivat siirtyä suostumuksensa mukaan työskentelemään Uudenmaan alueen muissa hätäkeskuksissa. Itä- ja Keski-Uudenmaan hätäkeskus palkkaa kymmenen hätäkeskuspäivystäjää ja tukee siten Helsingin hätäkeskuksen toimintaa samalla määrällä päivystäjiä. Lisäksi Länsi-Uudenmaan hätäkeskus tarjoaa viidelle hätäkeskuspäivystäjälle mahdollisuuden siirtyä suostumuksensa mukaan Helsingin hätäkeskukseen. Osa Länsi-Uudenmaan hätäkeskuksen päivystäjistä on työskennellyt aiemmin Helsingin hätäkeskuksessa ja tuntee siten sekä Helsingin hätäkeskuksen toimintaympäristön että sen käytössä olevat tietojärjestelmät. Helsingissä ensi syksynä valmistuvilta hätäkeskuspäivystäjäkursseilta on mahdollisuus palkata hätäkeskuspäivystäjiä Uudenmaan alueen hätäkeskusten palvelukseen, mikä helpottaa hätäkeskuspäivystäjien työtilannetta. Hätäkeskuspäivystäjiä valmistuu lisää täydennyskoulutuksesta vuoden 2007 keväällä, jolloin kaikissa Uudenmaan alueen hätäkeskuksiin saadaan täysi miehitys. Lisätietoja: Jyrki Landstedt Hätäkeskuslaitoksen johtaja Saamiemme tietojen mukaan jokaiselle päivystäjälle jaetaan työvuoron alussa huopa, jolla voi lähettää vastatulien avulla savumerkkejä naapuriin,kun yhteys on muuten poikki; lisäksi Kuopio kouluttaa lisää vastatulien sytyttäjiä ensi vuoden kevääseen mennessä. Tehkää ihan mitä tahansa, mutta antakaa meille ensin viestintäjärjestelmä , joka toimii.
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

203

Forum User
Hallitopäällikkö
Registered: 06/28/06
Posts: 20
Noniih. Pitkään jo täällä lueskelleena ajattelin rekisteröityä ja kirjoitella sanan tai pari. Tämä häkelaitoksen pyristely on kyllä säälittävää. Se, että ympäristökuntien häket palkkaavat lisäväkeä jota voivat tarvittaessa lainata Helsingille ei auta ollenkaan. Mietitään tilannetta jossa esimerkiksi Lassila & Tikanoja palkkaa Keravalle roskakuskeja toiveikkaana siitä että he lähtisivät ajelemaan Helsinkiin tai Lohjalle ilman eri korvausta. Tuskinpa tapahtuisi.. Mitä muissa näissä threadeissa on ollut juttua häkepäivystäjien kutsuista vapailta töihin 50? hälytysrahaa vastaan, toivon ettei henkilökunta taivu tähän. Ylitöistä voi kieltäytyä. Tässä nykyisessä hätäkeskusjärjestelmässä on niin monta asiaa jotka mättävät, ettei pysy edes perässä. Valitettavinta koko jutussa on se, että häkepäivystäjät joutuvat kärsimään aivan syyttä. Heille ei ole annettu kunnon työkaluja saati työympäristöä missä työskennellä. Tästä kokonaisvaltaisesta epäonnistumisesta kaikki kunnia Porin herroille, ja jaksamista roppakaupalla rividuunareille luurin ääressä sinne maan uumeniin!
 Quote

Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Hölmöläisen peitontekoa tämä on ollut monessa muussakin suhteessa, lainaa sinä mulle niin minä en sitten lainaa sulle... jne L&T on muuten hyvä työnantaja, lue vaikka tuolta toisaalta, tarjosi viimeksikin keikalla ilmaiseksi pornolehtiä läjäpäin, ja taatusti oli kuumia juttuja... Itse olin jo jokin aika takaperin opintotilaisuudessa, jossa kerrottiin, että poliisin puolella on tehty niin paljon palkatonta ylityötä niiden omissa hätäkeskuksissa, että kun henkilövahvuuksia on laskettu , on sitä mitoitettu isoon häkeen aivan liian pieneksi,kun on vain katsottu tekijöiden määrää hätäkeskuksissa yleensä mutta ei tehtyjä tunteja. Kun tiedot on yhdistetty, on lopputulos ollut auttamatta liian vähän. Häkepäivystäjien tunnot olivat paikan päällä lievästi tulehtuneet, ja päätöksentekijät toivotettiin jonnekin pimeään paikkaan päivystämään.
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

203

Forum User
Hallitopäällikkö
Registered: 06/28/06
Posts: 20
Häkepäivystäjien tunnot olivat paikan päällä lievästi tulehtuneet, ja päätöksentekijät toivotettiin jonnekin pimeään paikkaan päivystämään.

Jep. Mulla on vähän sellanen tunne, että hätäkeskuspäivystäjistä on tulossa seuraava ammattiryhmä jota hyväksikäytetään, kuten esimerkiksi sairaanhoitajia. Työmoraali on korkea, ja lakkoon ei voi mennä kovin helposti. Myöskään ammattiliitto ei tässä asiassa auta. Hoitsuilla TEHY vaikenee, ja päivystäjillä JHL tuskin allkaa ehdottelemaan lakkoja... Noh, itse hoitsuna totean että tervetuloa tänne palkka/työsuhdekuoppaan.. samassa kusessa ollaan kaikki.
 Quote

Status: offline

Korson Jeesus

Forum User
Moderator
Registered: 04/26/04
Posts: 1852
Quote by: Darth Vader

Itse olin jo jokin aika takaperin opintotilaisuudessa, jossa kerrottiin, että poliisin puolella on tehty niin paljon palkatonta ylityötä niiden omissa hätäkeskuksissa, että kun henkilövahvuuksia on laskettu , on sitä mitoitettu isoon häkeen aivan liian pieneksi,kun on vain katsottu tekijöiden määrää hätäkeskuksissa yleensä mutta ei tehtyjä tunteja. Kun tiedot on yhdistetty, on lopputulos ollut auttamatta liian vähän.

Se on sitä synergiaa. Edelleenkään kukaan ei ole onnistunut esittämään yhtälöä, jolla sama määrä työtä tehdään halvemmalla käyttämällä suurempaa hekilöstömäärää ja tuplaamalla hallinto (siis tässä tapauksessa, ainakaan ilman että päivystäjät vuokrataan puolalaiselta rekryfirmalta). No, joku oikeaan puolueeseen kuuluva sai johtajanpestinsä. Odotan innolla hätäkeskuslaitoksen yt-neuvotteluja ja toimintojen siirtämistä Kiinaan. Samalla tänne jäävät osat panostavat ydinosaamiseensa, kustannuksten ja byrokratian lisäämiseen sekä vastuun pakoiluun.
Palomiesten asenne johtohenkilöstöä kohtaan on usein halveksiva ja johdosta pyritään pysymään erossa. - Teija Mankkinen
 Quote

All times are UTC. The time is now 08:03 PM.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Anonymous users can post
  •  Full HTML Allowed
  •  Censored Content