Tervetuloa sivustolle Rescue.fi 16.07.2024 kello 14:29

Uutiset

Palokunnan varainhankinta verolle

 • 03.11.2006 kello 21:37
 • Kirjoittaja:
 • Katselukertoja 3,872
Uutiset

"Ja tapahtui niinä päivinä, että keisari Augustukselta kävi käsky, että kaikki maailma oli verolle pantava." - Raamattu, Luuk. 2:1.

Rooman valtakunnan keisarin käsky tavoitti keskiuusmaalaisen vapaaehtoisen palokunnan marraskuun alkupäivinä.

Foorumilla: Keskustelua verotuksesta

Kähmintää Keski-Uudellamaalla?

 • 15.10.2006 kello 23:15
 • Kirjoittaja:
 • Katselukertoja 4,048
Uutiset

Suomen Sopimuspalokuntien liiton puheenjohtaja Isto Kujala katsoi oikeudekseen syyttää viime tiistain Helsingin Sanomissa Keski-Uudellamaalla käytyjä aluesopimusneuvotteluja pienten piirien kähmimiseksi. Tämä kovasanainen ja perusteeton lausunto kuohutti palokuntalaisia viime viikolla.

Helsingin Sanomat 10.10.2006 sivu A8:
"Keski-Uudellamaalla on tehty sopimukset, mutta siellä on kähmitty pienten ryhmien kanssa. Pöytään on lyöty ottakaa tai jättäkää -sopimus, kun pitäisi tehdä laaja aluekohtainen sopimus."

Joukko sopimuspalokuntalaisia pyysi välittömästi Isto Kujalalta edustajansa välityksellä saantitodistuksella lähetetyllä avoimella kirjeellä perusteluja ja tarkennuksia valtakunnan ykköslehdessä esitettyyn väitteeseen, joka oli täysin irrallinen jutun muuhun asiasisältöön nähden.

Foorumilla: Kähmintää ja avointa keskustelua

Scania ja MAN kimppaan?

 • 14.09.2006 kello 23:25
 • Kirjoittaja:
 • Katselukertoja 3,379
Uutiset Ruotsalainen Scania on tiedottanut odottavansa tarjousta saksalaiselta MAN:lta, joka taas on vahvistanut olevansa kiinnostunut ostamaan Scanian. Muuta tietoa yrityksistä ei ole herunut. Scanian osakkeen noteeraus keskeytettiin Tukholman pörssissä tiiistai-iltapäivänä.

Volkswagen AG, joka hallitsee 34.32 % äänivallasta ja 18.7 % Scanian äänivallasta kieltäytyi edustajansa suulla kommentoimasta asiaa kokonaan.

Sitäkään, onko kyseessä fuusio, yrityskauppa vai muu Scanian ja MAN:n välinen rakentelu ei ole kommentoitu.

Vanhastaan tiedetään Scanian ja MAN:n tutkineen komponenttiyhteistyötä voimalinjassa. Kuluvan vuoden huhtikuussa tiedotettiin yhteistyöprojektin päättyvän akselistojen, mutta jatkuvan vaihteistojen osalta.

Scania AB Press release: Reasonable grounds to assume bid
http://www.scania.com/news/press_releases/n06029en.asp

MAN AG: MAN confirms interest in Scania
http://www.man.de/index.php?id=520&L=1&tx_ttnews[tt_news]=1567&tx_ttnews[backPid]=262&cHash=c6e8584eb1

Scanian omistusrakenne:
http://www.scania.com/ir/Share_information/ownership_structure/

Internet radikalisoituu ja tilannekuva tarkentuu

 • 29.08.2006 kello 22:51
 • Kirjoittaja:
 • Katselukertoja 3,112
Uutiset

Helsingin Säätytalolla tänään pidetyssä seminaarissa viranomaisten ja tiedotusvälineiden edustajat pohtivat kriisiviestinnässä tehtyjä virheitä ja maailman muuttumista.

Ulkoministerimme ollessa 1970-luvun radikaali, sisäministerimme lausunto "Pitää kuitenkin muistaa, että internetiä käytetään myös rikolliseen toimintaan, ääriesimerkkeinä terrorismi ja radikalisoituminen. Rajamäen mukaan internetin valvontaa tulee siksi tehostaa. (HS)" herättää mielenkiinnon siihen, millaiseen stasijärjestelmään olemme siirtymässä. Avoimeen internetiin voidaan rakentaa varsin helposti täysin suljettu ja salattu verkko, josta ei ulkopuolisilla ole tietoakaan, vahvasti salatusta sisällöstä puhumattakaan.

Mitä tarkoitetaan radilkalisoitumisella: vapaata keskustelua, sen herättämistä vai ministerin tai pelastusjohtajan näkemyksistä poikkeavan mielipiteen esittämistä tai peräti tehdyn päätöksen kyseenalaistamista?

Herää kysymys, ovatko sisäministeriön asiantuntijat ajan tasalla. Sen olemme jo todenneet, että Poliisi on ainakin televalvontaoikeuksistaan pihalla kuin lumiukko juhannuksena. Keitä Rajamäki aikoo valvoa? Omia äänestäjiään oikean valinnan varmistamiseksi?

Kiitämme ministeriötä ympärivuorokautisen päivystyksemme huomioimisesta. Tulemme jatkossa kehittämään palveluamme entistä radikaalimmin. Esimerkkinä tästä hanketasolla oleva RID JEPP -ohjelmamme.

HS: Katastrofit havahduttivat virkavallan kehittämään kriisiviestintäänsä

Jälkivartiointien vastuunsiirto puhuttaa

 • 14.08.2006 kello 23:45
 • Kirjoittaja:
 • Katselukertoja 3,198
Uutiset Maaseudun Tulevaisuus uutisoi 14.8. otsikolla "Metsäpalosta voi seurata pitkä jälkivartio", jutun metsäpalojen jälkivartioinnista sekä vastuunsiirrosta kohteen omistajalle.

Jutusssa haastateltiin yhtä maanomistajaa sekä Lähivakuutuksen kehittämispäällikköä ja Tapiolan riskipäällikköä, jotka kertoivat yhtiöidensä korvaamiskäytännöistä. (Lisää Maaseudun Tulevaisuus Nro 92/2006).

Samassa artikkelissa keskustellaan Päijät-Hämeen käytännöstä tehdä (kirjallinen) asiakirja vastuunsiirrosta pelastuslaitoksen poistuessa paikalta.On varsin kunnioitettavaa ja kaikkien osapuolten oikeusturvan kannalta hyväksi laatia asiakirja vastuunsiirrosta. Herää epäilys artikkelin kirjoittajan ja kommenttien antajien tarkoitusperistä, jos asioiden kirjaamista paperille ihmetellään. Oletettavasti vakuutusyhtiöidenkin etu olisi käsitellä mahdollisimman relevantteja asiakirjoja.

Asiakirja todistaa vastuunsiirron lisäksi pelastusviranomaisen olleen paikalla ja todenneen tilanteen sellaiseksi, että vastuu voidaan siirtää kohteen omistajalle. Yritysmaailmassa on jo varsin tavallista, että se mitä ei ole sovittu paperilla, sitä ei ole sovittu. Hitaat hämäläiset lienevät edelläkävijöitä tässä tilanteessa.

Ministeriön kommentti: "Sisäministeriössä ei tiedetä kirjallisen vastuunsiirron yleisyydestä. heidän ohjeisiinsa käytäntö ei perustu" tuntuu erittäin oudolta. Pelastusalaa hallinnoiva ministeriö ei tunne alansa käytäntöjä ja pitää kirjallista sopimista outona: pikimminkin ministeriön tulisi ohjeistaa viranomaisia harjoittamaan dokumentoitua toimintaa ja ohjaamaan toimintaa Päijät-Hämäläiseen malliin.

Onko kyse siitä, ettei ohjeiden päivittämistä tai alan tuntemusta voi päivittää mitalien muodossa omaan rintaan?

Page navigation